Как да изберем счетоводител и финансов консултант за нашата фирма?

17. януари 2023 | Reading Time: 1 Min

Изборът на счетоводител и финансов съветник за вашата компания е важно решение, което изисква внимателно обмисляне.

 

Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат да изберете подходящия професионалист за вашата компания:

 

 1.Определете нуждите си:

 

Преди да започнете търсенето, е важно да разберете от какви услуги се нуждаете. Например, имате ли нужда от помощ при данъчно планиране, бюджетиране или финансово прогнозиране? Познаването на конкретните ви нужди ще ви помогне да стесните търсенето си до професионалисти, които са специализирани в тези области.

 2.Проучете потенциалните кандидати:

 

Потърсете специалисти, които имат опит в работата с предприятия, подобни на вашето. Можете да поискате препоръки от други собственици на бизнес, да проверите професионалните асоциации и да прегледате онлайн отзиви и оценки.

 

  1. Проверете квалификациите и пълномощията:

 

Уверете се, че специалистите, които разглеждате, са лицензирани и сертифицирани. В случай на счетоводител, той трябва да има сертификат CPA (Certified Public Accountant). В случай на финансов консултант, той трябва да има сертификат CFP (Certified Financial Planner).

 

  1. Поискайте препоръки:

Поискайте от потенциалните кандидати препоръки от бивши или настоящи клиенти. Свържете се с референтите и попитайте за опита им в работата със специалиста.

 

  1. Интервюирайте потенциалните кандидати:

Уговорете си среща или телефонен разговор, за да обсъдите нуждите си и да зададете въпроси за техния опит, квалификация и подход към работата с клиенти.

 

  1. Доверете се на интуицията си:

В крайна сметка най-важният фактор при избора на професионалист е дали се чувствате комфортно в работата си с него. Доверете се на инстинктите си и изберете професионалист, на когото смятате, че можете да се доверите и с когото можете да общувате ефективно.

 

Също така е важно да отбележим, че професионалистът трябва да може да разбере вашия бизнес, вашите цели и да има желание да работи с вас в дългосрочен план.

ТPA е една от водещите консултантски компании в областта на данъците и одита в Централна и Югоизточна Европа. TPA Group има офиси в единадесет страни: Албания, Австрия, България, Хърватия, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Чехия и Унгария и около 1 200 служители.

Нашите услуги включват одит, счетоводство, данъчни и правни консултации, бизнес консултиране. Работата ни се характеризира с най-високо качество, постоянно усъвършенстване на нашето ноу-хау, специално внимание към нуждите на нашите клиенти.

Специалистите от TPA имат задълбочени познания и са особено компетентни в областта на учредяването на компании, реорганизация на дружества и правоприемници, организация на правни форми, както и в трудовото и социално-осигурително право.