Йоханес Бекер – партньор в TPA Румъния и водещ консултант по европрограми представи План за възстановяване и устойчивост на България по време на стратегически уъркшоп на BASF, който се проведе в София.

13. юли 2022 | Reading Time: 1 Min

Инициативата се състоя в Гранд Хотел София на 07.07.2022 и даде старт на конструктивен и открит диалог по повод на предстоящите промени.

На събитието бяха поканени водещи български специалисти и представители на бизнеса, за да разгледат всички възможности, свързани с развитието, устойчивостта и кръговата икономика в България.

Лекцията на Йоханес Бекер беше с акцент върху Зелената сделка и процеса на дигитализация, заложени в плана. Г-н Бекер сподели на участниците ценни практически съвети във връзка с процедурата по подготовка на документация и кандидатстването. Той обмени опит и с представителите на изпълнителната власт, които присъстваха.

По покана на BASF, в уъркшопа се включи и един от водещите юристи на TPA България – Веселина Еленкова.

Бяха отчетени изключително добри финансови и бизнес резултати в страната, въз основа на статистиките на чуждите инвестиции от 2018 година насам. Очакваният преход е още една стъпка за подобряване на бизнес средата в България и ще открие нови хоризонти пред българските и чужди предприемачи.