Какво е NFТ ? Защо е толкова модерно? Как да инвестирате в NFT?

12. октомври 2022 | Reading Time: 1 Min

Мислили сте си, че много харесвате някоя картина?

Или примерно да имате дял в създаването на някоя популярна игра?

Колко ли струва? И как може да стане?

Това е най-популярната нова тенденция –  колекционирането на дигитално изкуство чрез дигитални токени, със съкращението NFT.

NFT е съкращение от английски език (non-fungible token) или преведено на български език – незаменяем токен.

Те са сертификат за собственост.

Могат да представляват произведения на изкуството и недвижими имоти, без да е необходимо да ги притежаваме физически. И самите сертификати гарантират, че вие притежавате една дигитална картина, например.

Американският сайт за технологични новини The Verge твърдят, че има хора, които искат да наложат NFT като бъдещето на колекционирането на изкуство. Други хора гледат на тях като картинки, които са достъпни за всички, имат много копия, но само един е притежател на оригинала.

Цена на NFT и в какво да инвестираме 2022 и 2023

Цената е варираща и се определя от търсенето и предлагането на пазара.

Има няколко популярни NFT валути са  Lucky Blok (крипто лотария), LBLOCK (Bored Ape е колекция от 10,000 XNUMX дигитални дизайна), CryptoPunk (колекция дигитално изкуство с огромни приходи), Decentraland (игра, която позволява създаването на аватари).

Дисни също създае компания за NFT, и се смята, че ще има успешно бъдеще.

Добре ли е да инвестирате в NFT?

Някои от предимствата на инвестирането в NFT включват: Инвестирането в токенизирани активи е достъпно за всеки. Собствеността върху активи, която е токенизирана в NFT, може по-лесно и ефективно да се прехвърля между хора навсякъде по света.

Как да инвестирате в NFT?

NFT могат да се купуват с Ether токени, така че създайте си профил в някоя от крипто борсите, и след това направете депозит. Свържете портфейла си с NFT пазар (има няколко пазара, може да избирате) и сте готови!

Все пак, както всяка друга инвестиция е базирана на лична преценка. Преди да се захванете с тази инвестиция помислете в дългосрочен план ще има ли полза от нея.