ТОП 10 града с увеличаващо се население от милионери

13. май 2024 | Reading Time: 1 Min

Населението се увеличава с всяка година, което означава, че и милионерите не са изключение. „Първият милион“, скъпи коли и блестящи имения стават все по-честа тема на разговори, а това от своя страна означава, че икономиката се развива все по-добре. Нека разгледаме в кои градове тази тенденция продължава да се увеличава и какъв е броят на милионерите в тях.

10. Сидни, Австралия – 126 900 д.

Сидни служи като финансов център на Австралия, там се помещават централите на много банки, инвестиционни фирми и финансови институции. Процъфтяващият финансов сектор на града допринася значително за неговата икономика и възможности за работа.

9. Шанхай, Китай – 127 200 д.

Шанхайската фондова борса и Шанхайската фючърсна борса не само стимулират икономическия растеж и просперитета, но и привличат опитни инвеститори, които искат да се възползват от динамичните финансови пазари на града и доходоносни инвестиционни възможности.

 

8. Пекин, Китай – 128 200 д.

Технологичният парк Zhongguancun в Пекин, отговорът на Китай на Силиконовата долина, не само насърчава иновациите и предприемачеството, но също така привлича рискови капиталисти и технологични магнати, нетърпеливи да инвестират в следващото голямо нещо, където идеите са валута, а иновациите – цар.

 

7. Хонконг – 129 500 д.

Хонконгските милиардери-магнати, от Ли Кашинг до Джак Ма, не само притежават огромно икономическо влияние, но също така оформят силуета и икономическия пейзаж на града, където техните извисяващи се небостъргачи и бизнес империи символизират силата и престижа на най-богатите хора в Хонконг.

 

6. Лос Анджелис, САЩ – 205 400 д.

Развлекателната индустрия на Лос Анджелис, дом на холивудски студия и заможни магнати, не само генерира огромно богатство и култура на знаменитостите, но също така подхранва икономиката на града и глобалното влияние чрез филми, телевизия и музика.

 

5. Сингапур – 240 100 д.

Дори банкирането в Сингапур е луксозно – отпуснете се, поглезете се с чаша шампанско и оставете персонала да се справи с транзакцията. Ако ви се наложи да пипате пари, не се притеснявайте – всички клиенти носят бели копринени ръкавици.

 

4. Лондон, Великобритания – 258 000 д.

Мейфеър не е просто най-луксозния квартал, а символ на нещо повече. Това е бойно поле за недвижими имоти, където милиардерите се борят за най-големите имоти, а кучетата носят тиари.

 

3. Сан Франциско, САЩ – 285 000 д.

Въпреки че всеки би заложил на Лос Анджелис като епицентъра на парите, икономическия растеж и луксозния начин на живот в Америка, Сан Франциско не му отстъпва по нищо, а напротив – милионерите го обожоват!

 

2. Токио, Япония – 290 300 д.

Милионерите в Токио издигат мързеливото хранене до нови висоти — буквално — като поръчват любимото си суши, доставено с дрон направо до балконите на мезонетите си.

 

1. Ню Йорк, САЩ – 340 000 д.

Сватба в „Плаза“ през юни звучи магично…но и скъпо. За да изживеете типичната  нюйоркска приказка и да се венчаете в един от най-скъпите хотели в града, трябва да се разделите с между 450 и 500 000 щ.д. Резервациите започват 2 сезона предварително.

 

За справка, броят на милионерите в България продължава да расте – за изминалата година те са се увеличили с 25%. Официалната статистика обаче сочи, че милиардерите са едва петима.

 

Ако имате нужда от счетоводни или юридически услуги, ние сме насреща.

Контакт ТПА България:

+359 2 981 66 45/46/47
office@tpa-group.bg

ул. „Г.С. Раковски“ 128, ет.2
1000 София